Áttekintő A pedelec uniós szabályozása

Kereken 30 éve Európában a nemzeti külön utasról áttértünk az egységes szabályozásra, bár tulajdonképpen sokkal jobb lenne, ha az egész világ törekedne az egységes szabályozásra. Ha azonban figyelembe vesszük, hogy a belső európai egységesítési folyamat már mióta tart, kézenfekvő, hogy globális szinten az egységesítés aligha mehet végbe könnyen és gyorsan.

Azonban az emberek és az emberek mobilitás iránti igénye az egész világon nagyon hasonló. Éppen ezért hosszú távon szükséges – legalább is az alapelvekben – hasonló szabályzatok bevezetése. Hasonlóan, mint ahogyan azt más iparágazatok korábban már elvégezték, a kerékpáripar jelenleg átalakulásban van a tiszta gépiparról egy komplex iparágazattá való válásban, amelynek a megfelelő szakkompetenciákat meg kell szereznie a szoſtver, a nagy teljesítményű elektronika, az elektromechanika és a kémia területén.

Ehhez még az is hozzátartozik, hogy a cégeknek teljesíteniük kell az olyan követelményeket, mint pl. az elektromágneses összeegyeztethetőség. Feltételezhető, hogy ez az átalakulás még további 10 évet vesz igénybe. Ha ezzel az átalakulási folyamattal egyik-másik gyártó nem tud lépést tartani, annak az eredménye eltűnés a piacról vagy jelentős piaci pozíciók elvesztése lesz.

 

unuos_szabalyzas.jpg

 

Következő oldal ->

 

←  Típusbőség a szabályerdőben   |  Hiányzó törvények  →