Piaci szegmensek lehetőségekkel

Sokan úgy gondolják, hogy a szállítási kapacitásokat illetően a kerékpár nagyon korlátozott jármű, azonban Európa és a világ sok más régiója lakosságának figyelmét elkerűlte, hogy időközben nagyon érdekes járműtípus kifejlesztésére kerűlt sor.

Hannes Neupert


12.jpgA bakfets: Mint ahogy a neve is mondja, a pékek által használt kerékpárból kerűlt kialakításra és Hollandiában nagyon kedvelt családi jármű lett. A pedelec a rásegítő meghajtásnak köszönhetően a jövőben a világ dombos terűletein is el fog terjedni.

 

 

13.jpgÓvodapedelec: Azok számára, akiknek több gyereket kell vinniűk, mint ahányan egy bakfetsbe beférnek, a GoCab a megfelelő jármű. A GoCab-ben a gyerekek kényelmesen és biztonságosan elhelyezked- hetnek. Ezzel gyerekjáték egy óvodai kirándulás.

 

 

14.jpgA kerékpárgyorsutaknak megfelelve, melyek Hollandiában egyre jobban kiépűlnek, kerűlt kifejlesztésre a Velomobil Versatile, ami a Daum féle pedálerőtároló motorral azt biztosítja, hogy ne csak sík terepen, hanem hegymenetben is gyorsan lehessen haladni.

 

 

15.jpgTeherszállító XXI.: Az azonos nevű cég gyártmánya a hollandiai Rotterdamban, amit az IKEA Hollandiában a vásárlóknak kikölcsönöz, hogy azok újonnan vásárolt bútorgarnitúrájukat hazaszállíthassák.

 

 

 

16.jpgFlottaűzemmód: Az ExtraEnergy becslése szerint világszerte már több mint 100.000 pedelec flottaűzemmódban működik, napi szolgáltatásokat nyújtva. Úgy, ahogyan az a képen látható, Kínában pizzaszállító járműként, azonban postások, futárok és kézművesek is használják szervizszolgáltató járműként stb...

 

 

17.jpgMég nagyon új, azonban jelentős lehetőséget képvisel a tömegközlekedésben kiegészítésként alkalmazásra kerűlő bérelhető pedelec, ami a meghosszabbított hatótávolságú megállók számának a növelését szolgálja. Kűlönösen vidéki telepűléseken növelheti ez a tömeg- közlekedési eszközök kihasználtságát.

 

 

 

←  A Pedelec lehetőségeiről   |  A pedelec mint trendtermék  →